Impressie congres ‘Catering en hospitality: samen op koers’

Maandag 17 april 2023 zijn werknemers, werkgevers en opdrachtgevers tijdens het congres ‘Catering en hospitality: samen op koers’ het gesprek aangegaan over hoe de afspraken uit de cao catering/hospitality in de praktijk uitpakken. Het was een inspirerende dag met leerzame sessies, goede gesprekken en waardevolle inzichten!

Hoe verder?

Tijdens het congres is veel besproken over hoe de sector zich verder moet ontwikkelen op het gebied van zowel arbeidsvoorwaarden, maar ook onderwerpen als imago, ontwikkeling en opleiding en de communicatie tussen de werkvloer en directie stonden centraal. In grote lijnen is gebleken dat de binding en betrokkenheid tussen werkgevers en werknemers verbeterd moet worden. Dat zal moeten gebeuren door meer open communicatie, elkaar zien en begrijpen. De komende periode zal alle input die opgehaald is tijdens het congres verder worden uitgewerkt. Sociale partners zullen deze input gebruiken bij de cao-onderhandelingen later dit jaar.

Organisatie

Het congres is georganiseerd door branchepartners Veneca, VOC Cateraars, CNV Vakmensen, De Unie en FNV Catering en stond onder leiding van dagvoorzitter Harry Glotzbach. Sprekers waren Ard van der Steur – Veneca, Michiel van der Eijk – KCS, Roy Odekerken – VOCC, Inga Blokker – FSIN en medewerkers Marisa Kleinee en Peter Stoute. Door bijdragen van zowel medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers is het een succes geworden. 

Klik hier voor het video- en fotoverslag.

Ook interessant:
Delen via: