Preventiemedewerker

Elk bedrijf moet minimaal één preventiemedewerker in dienst hebben. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werkt de preventiemedewerker aan gezond en veilig werken binnen het bedrijf. De preventiemedewerker is verantwoordelijk voor:

  • het meewerken aan of het opstellen van een RI&E (inclusief het plan van aanpak);
  • het meewerken aan het uitvoeren van de maatregelen uit onder andere het plan van aanpak;
  • het samenwerken met en het adviseren aan de OR of de personeelsvertegenwoordiging (PVT);
  • het samenwerken met en het adviseren aan de bedrijfsarts, de arbodeskundige of de arbodienst.

Handboek Preventiemedewerker

Wij hebben een handboek Preventiemedewerker geschreven. Dit handboek geeft een preventiemedewerker handvatten om de preventietaken in het bedrijf door te voeren.

Helpdesk

Speciaal voor en over preventiemedewerkers heeft Steunpunt RI&E een helpdesk in het leven geroepen. Vragen kunnen gemaild worden naar info@rie.nl of gesteld worden tijdens het telefonisch spreekuur op donderdag van 11:00 tot 12:00 uur, telefoonnummer 088-8665600.

Snelstartgids voor Preventiemedewerkers

TNO heeft een Snelstartgids voor Preventiemedewerkers ontwikkeld. De gids is een praktisch stappenplan, met tips, checklists en verwijzingen naar handige websites en tools.

inPreventie

inPreventie is hét platform voor preventiemedewerkers. Op de website is veel informatie te vinden. TNO heeft voor inPreventie een quickscan ontwikkeld om te bepalen welke taken horen bij de zorg voor gezond en veilig werken en een serie films ‘Tips voor de preventiemedewerkers’ gemaakt. Deze films staan op het YouTubekanaal van inPreventie. Een aanrader om deze te bekijken.

Ook interessant: