Lancering Trefpuntcatering (2016)

Met trots presenteert Stichting OCC het nieuwe portaal TrefpuntCatering.nl. TrefpuntCatering.nl bevat alle informatie over leren en werken in de catering. Naast opleidingsmateriaal, bevat het portaal interessante weetjes, korte vragenlijsten en video’s om de branche nog beter te leren kennen.

De vernieuwde OCC-B opleiding

Met het nieuwe portaal is ook de volledig vernieuwde OCC-B opleiding gelanceerd. In deze vernieuwde opleiding is de examinering verweven in het opleidingstraject. Er zijn regelmatig beoordelingsmomenten in de vorm van praktijkopdrachten. Daardoor is de examinering van de opleiding geen momentopname meer, maar gebaseerd op meerdere beoordelingsmomenten.

TrefpuntCatering.nl

Beleef het leren en werken in de catering op TrefpuntCatering.nl. Op het online onderwijsportaal vind je alles over leren en werken in de contractcatering. Van korte video’s tot de volledig vernieuwde opleiding Contractmedewerker (OCC-B). En van tips met betrekking tot het functioneringsgesprek tot CAO informatie. Naast een bron van informatie, is het laten beleven van de sector ook een belangrijk uitgangspunt geweest voor het online portaal.

Meer over de opleiding OCC-B

Op TrefpuntCatering.nl vind je de volledig vernieuwde opleiding Contractmedewerker (OCC-B). Werkgevers en opleidingsinstellingen kunnen medewerkers aanmelden voor het examentraject. De aanmelder stelt dan ook een procesbegeleider en een of meerdere beoordelaars aan. Voor een deel van de examenopdrachten hebben deelnemers namelijk een werk- of oefenomgeving nodig.

Online leeromgeving

Naast de praktijkcomponent, vormt de persoonlijke online leeromgeving een belangrijk element in de opleiding. In de online leeromgeving bouwt de deelnemer een mini-portfolio op dat bestaat uit opdrachten die in praktijk uitgevoerd worden.

Werken met een portfolio

Het portfolio is een verzamelplek van alle resultaten en beoordelingen die bij het examentraject horen. Zodra een opdracht is afgerond, kan de beoordelaar de uitwerking beoordelen.

De theorietoets

Heeft de deelnemer het portfolio helemaal compleet, dan volgt de digitale theorietoets. Zodra ook de theorietoets positief afgerond is, ontvangt de deelnemer het branche-erkende OCC-B diploma.

Een geleidelijk examenproces

Door de verschillende beoordelingsmomenten bestaat het examenmodel niet meer uit een momentopname, maar is het examenmodel volledig verweven in de opleiding.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op TrefpuntCatering.nl

Ook interessant:
Delen via: