Veilig werken in de contractcatering tijdens corona

Toepassen van maatregelen

De coronacrisis heeft ons allemaal in de greep. Medewerkers in de contractcatering hebben veel vragen hoe zij de maatregelen van de overheid kunnen toepassen in hun bedrijfsrestaurant. Voor hun gasten, maar ook voor hun eigen veiligheid.

Gezamenlijk protocol

De vakbonden FNV Catering, CNV Vakmensen en De Unie hebben samen met werkgeversorganisaties Veneca en VOCC een gezamenlijk protocol “Veilig werken in de contractcatering tijdens corona” opgesteld.

Hopelijk zijn er in uw organisatie nog steeds bedrijfsrestaurants open. In ieder geval zullen ze weer openen wanneer de overheid de maatregelen kan versoepelen. In die gevallen vragen wij u dit protocol te verspreiden onder uw restaurants, medewerkers, gasten en opdrachtgevers.

Het veiligheidsprotocol met richtlijnen

Daarnaast is er nu een veiligheidsprotocol met richtlijnen. Dit protocol is tot stand gebracht door een werkgroep met kwaliteitsexperts van verschillende bedrijven. Ook de vakbonden hadden hun inbreng. En deze keer ook met instemming van VNO-NCW.

VNO-NCW coördineert samen met het Ministerie van Economische Zaken voor veel sectoren de totstandkoming van protocollen. Daarin kan dan een verwijzing naar het protocol Contractcatering worden opgenomen (bijvoorbeeld kantorenprotocol). 

Een handvat voor jouw organisatie

Dit protocol is, vanwege de diversiteit aan locaties, nog algemeen. In overleg met de opdrachtgever bespreek je hoe je op jouw locatie invulling kan geven aan deze richtlijnen. Maar het biedt ook handvatten voor bijvoorbeeld afspraken met je leveranciers. Het protocol kan worden gezien als een handleiding.

Ook interessant:
Delen via: