Cao-akkoord bereikt

Veneca, de branchevereniging voor de contractcatering, is verheugd te kunnen melden dat er een cao contractcatering is overeengekomen met CNV Vakmensen en De Unie. Beide bonden hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Hiermee is een nieuwe cao met een looptijd van 1 april 2019 tot 31 maart 2020 een feit. Wij hopen van harte dat de FNV zich alsnog aansluit bij deze cao en afziet van verdere acties.

Wij gaan ons nu samen met beide bonden richten op de modernisering van de arbeidsvoorwaarden in onze mooie sector. Wij voelen als werkgevers een grote verantwoordelijkheid om de cateringbranche klaar te maken voor de toekomst. Het gaat daarbij niet alleen over salaris, maar ook over andere belangrijke arbeidsvoorwaarden die het werk en toekomst van onze branche bepalen. Uiteraard zullen wij ook onze medewerkers nauw bij die discussie betrekken.

Modernisering is hard nodig om te zorgen dat de werkgelegenheid in onze sector wordt gewaarborgd en we met zijn allen aan de wensen van onze klanten kunnen blijven voldoen. Onze sector verandert razendsnel door een toenemende concurrentie, nieuwe trends en andere klantverwachtingen in een 24-uurs economie.

Ook interessant:
Delen via: