Opleidingen & examens

    Wat is het mbo-niveau van de OCC-brancheopleidingen?

    De branchediploma’s van OCC zijn vergelijkbaar  met de volgende mbo-niveaus:

    Cateringmedewerker (OCC-B): niveau 2

    Cateringbeheerder (OCC-C): niveau 3/4, afhankelijk van het aantal medewerkers op locatie

    Praktijkopleider (OCC-Po): niveau 3/4, omdat deze module op het mbo aan beide niveaus is gekoppeld

    Wat zijn de regels voor een examen?

    De examens van OCC zijn zorgvuldig samengesteld en vinden plaats onder strikte voorwaarden, die zijn vastgelegd in reglementen. Het Examenreglement en het Uitvoeringsreglement kun je vinden in de Examenenvelop. De Examencommissie (EC) ziet toe op een goede uitvoering van de examens.

    Wat zijn de kosten voor een examen?

    De kosten voor het examen worden door OCC aan de opleider in rekening gebracht. In de Examenenvelop vind je het actuele kostenoverzicht.

    Waar en wanneer worden de examens afgenomen?

    Cateringmedewerker, Cateringbeheerder en Praktijkopleider

    • Theorie-examen:
      Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen op verschillende locaties in het land. Via de digitale examenomgeving meld je je voor dit examen aan. Je kunt zelf een keuze maken uit beschikbare data en plaatsen.
    • Criteriumgericht interview:
      Na het theorie-examen is er voor de opleiding tot Cateringbeheerder en Praktijkopleider een afsluitend criteriumgericht interview. In een gesprek met een assessor en inhoudsdeskundige bespreek je de door jouw gemaakte opdrachten. Daarbij wordt bekeken of je ‘eigenaar’ bent van deze opdrachten: wat heb je geleerd, hoe ben je tot de antwoorden gekomen, enzovoort. Deze interviews vinden een aantal keer per jaar plaats op een nader te bepalen plaats. Kijk hier voor de actuele data.
Delen via: