Opleidingen & examens

  Wat is het mbo-niveau van de OCC-brancheopleidingen Cateringmedewerker, Cateringbeheerder en Praktijkopleider?

  De branchediploma’s van OCC zijn vergelijkbaar  met de volgende mbo-niveaus:

   

  Cateringmedewerker: niveau 2

  Cateringbeheerder: niveau 3/4, afhankelijk van het aantal medewerkers op locatie

  Praktijkopleider: niveau 3/4, omdat deze module op het mbo aan beide niveaus is gekoppeld

  Kan er informatie worden opgevraagd over de uitslagen?

  Wanneer je een nadere toelichting wenst op het door jouw behaalde resultaat voor het theorie-examen, biedt OCC jou de gelegenheid om direct na afloop van het theorie-examen op de examenlocatie de onjuist beantwoorde vragen in te zien.

   

  Wat zijn de regels voor een examen?

  De examens van OCC zijn zorgvuldig samengesteld en vinden plaats onder strikte voorwaarden, die zijn vastgelegd in reglementen. Het Examenreglement en het Uitvoeringsreglement kun je vinden in de Examenenvelop. De Examencommissie (EC) ziet toe op een goede uitvoering van de examens.

  Wat zijn de kosten voor een examen?

  De kosten voor het examen worden door OCC aan de opleider in rekening gebracht. In de Examenenvelop vind je het actuele kostenoverzicht.

  Waar en wanneer worden de examen afgenomen?

  Cateringmedewerker, Cateringbeheerder en Praktijkopleider

  • Theorie-examen:
   Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen op verschillende locaties in het land. Via de digitale examenomgeving meld je je voor dit examen aan. Je kunt zelf een keuze maken uit beschikbare data en plaatsen.
  • Criteriumgericht interview:
   Na het theorie-examen is er voor de opleiding tot Cateringbeheerder en Praktijkopleider een afsluitend criteriumgericht interview. In een gesprek met een assessor en inhoudsdeskundige bespreek je de door jouw gemaakte opdrachten. Daarbij wordt bekeken of je ‘eigenaar’ bent van deze opdrachten: wat heb je geleerd, hoe ben je tot de antwoorden gekomen, enzovoort. Deze interviews vinden een aantal keer per jaar plaats bij het secretariaat van het Examenbureau in Gorinchem. Kijk hier voor de actuele data.

  Medewerker Vluchtbenodigdheden
  Wanneer je de leermodule hebt doorgelopen, kun je meteen de training afsluiten met een examen.

  Waar kan ik het lesmateriaal bestellen en wat zijn de kosten?

  Het opleidingsmateriaal van alle OCC-opleidingen kun je vinden op het opleidingsportaal van OCC Trefpuntcatering.nl. Toegang tot het portaal is kosteloos.

  Om toegang te krijgen tot het opleidingsmateriaal voor Medewerker Vluchtbenodigdheden zijn inloggegevens nodig. Deze worden via de opleider verstrekt.

  Wie verzorgt de opleidingen?

  Er zijn twee mogelijkheden om een opleiding te volgen:

  • Bij jouw eigen werkgever: Een aantal cateringbedrijven verzorgt de opleiding voor hun werknemers. Informeer hiernaar bij jouw eigen werkgever.
  • Bij een opleidingsinstituut: Verschillende opleidingsinstituten bieden de opleidingen aan. Dit kan een ROC zijn of een particulier scholingsinstituut. Neem contact met ons op als je op zoek bent naar een opleider die ervaring heeft met het geven van OCC-opleidingen.
  Is er extra oefenmateriaal beschikbaar?

  OCC stelt geen oefenmateriaal beschikbaar. Wel kan dit door de opleiders zelf worden samengesteld aan de hand van de toetsmatrijzen. De toetsmatrijzen vind je in de examenenvelop.

Delen via: