Praktijkopleider

Wat leer je?

Lijkt het je leuk om stagiairs te begeleiden, die voor hun opleiding praktijkervaring opdoen op een cateringlocatie? Dan is de opleiding Praktijkopleider misschien wat voor jou.

Naast de vakinhoudelijke competenties beschik je ook over kennis en vaardigheden die nodig zijn om een stagiair te begeleiden.

Waarom deze opleiding?

De opleiding voor Praktijkopleider is gemaakt op basis van het kwalificatiedossier Praktijkopleider 2013. Het examen valt onder toezicht van de Examenkamer, waarmee de onafhankelijkheid en een goede organisatie van het examen is gegarandeerd.

Altijd blijven ontwikkelen

Op 25 augustus 2016 is het profiel Praktijkopleider aangepast en vastgesteld door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). In het gewijzigde profiel is het werkproces “Blijft zichzelf ontwikkelen” vervallen.

OCC vindt het echter van belang dat een Praktijkopleider, net zoals iedere andere werknemer in de branche, zich blijft ontwikkelen. Wij hebben er daarom voor gekozen dat dit werkproces deel blijft uitmaken van het examen voor Praktijkopleider.

Opleidingsmateriaal

Het opleidingsmateriaal kun je vinden op Trefpuntcatering. Ook bij deze opleiding maken wij gebruik van ‘Mijn OCC’, een digitaal examenvolgsysteem. Hierin staan de opdrachten die je tijdens deze opleiding moet maken. De opleider beoordeelt de uitwerking van de opdrachten op vooraf omschreven criteria. Wanneer alle opdrachten zijn uitgevoerd, heb je laten zien hoe jij gedurende verschillende fasen een gekozen stagiair hebt begeleid. Vanaf de werving tot en met de beoordeling.

Het examen

Je sluit de opleiding af met een theorie-examen, een competentiescan en een criteriumgericht interview. OCC werkt met persoonsgecertificeerde assessoren. Met deze manier van examineren slagen wij erin een competentiegerichte opleiding af te sluiten met competentiegerichte examens. Deze examenvorm sluit aan bij de examenmethodiek voor de Cateringbeheerder.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Ook interessant:
Delen via: