Opleidingen & Examens

Er worden 4 verschillende opleidingen aangeboden die worden afgesloten met een theorie-examen:

Daarnaast worden er voor de opleidingen Cateringbeheerder en Praktijkopleider een criterium gerichte interview afgenomen. OCC organiseert deze examens en is verantwoordelijk voor de controle.

Hoe kan je een opleiding volgen?

Er zijn 2 mogelijkheden om een opleiding te volgen:

  1. Bij jouw eigen werkgever: een aantal cateringbedrijven verzorgt zelf de OCC-opleiding voor hun werknemers. Informeer hiernaar bij jouw eigen werkgever.
  2. Bij een opleidingsinstituut: verschillende opleidingsinstituten bieden de opleidingen aan. Dit kan een roc zijn of een particulier opleidingsinstituut. Neem contact met ons op als je op zoek bent naar een opleider die ervaring heeft met het geven van OCC-opleidingen.

Examentraject

Het examentraject verloopt via het digitaal examenvolgsysteem. Ben je opleider? Dan is het mogelijk om een organisatiebeheerder aan te wijzen. De organisatiebeheerder kan zelf de deelnemers in het systeem importeren. OCC ontvangt hiervan een bevestiging en activeert de deelnemers. Vervolgens ontvang je de inloggegevens voor de deelnemers.
Wanneer er nog geen organisatiebeheerder is aangewezen, neem dan contact met ons op.

Leerdoelenmatrix en toetsmatrijs

In de examenenvelop vind je per opleiding de leerdoelenmatrix en toetsmatrijs. De leerdoelenmatrix geeft per module een overzicht van de kennis en vaardigheden die in de opleiding aan de orde komen. Rondom deze onderwerpen is het opleidingsmateriaal geschreven en voor de trainer is het een hulpmiddel om het trainingsprogramma samen te stellen.

Vanuit deze leerdoelen is de toetsmatrijs gemaakt. De matrijs is een hulpmiddel om aan te geven welke onderdelen van de leerstof en welk gedrag in een examen aan de orde komen. Door het gebruik van een toetsmatrijs worden de examenopdrachten over de gehele lesstof verdeeld. Het examen geeft daardoor een betrouwbaar beeld van het niveau van de cursist als beginnend beroepsbeoefenaar.

Meer weten?

Klik links in het menu op de opleiding waar je meer van wilt weten. Je kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Ook interessant:
Delen via: